Ondernemersliefde
De passie voor het ondernemerschap zat er bij mij al vroeg in. Al vroeg in mijn leven leek het me geweldig om een eigen bedrijf te hebben. Vooral de horeca en de detailhandel vond ik interessant. Ik weet nog dat ik 10 of 11 was toen ik met mijn vriendinnen de lokale makelaar opbelde om te vragen wat de lokale snackbar moest kosten, die te koop stond.

Ook het creatieve zat er vanaf jongs af aan in. Ik was altijd bezig met schilderen, tekenen en knutselen en op de basisschool was ik er van overtuigd dat ik het wel in me had om een lokaal tijdschrift in elkaar te zetten, en hiervoor abonnees te werven bij ons in de buurt.

Mijn eerste échte onderneming (2012) was geen succes. Maar, zoals je vaak om je heen hoort; iedere ondernemer moet wel een keer op z’n smoel gaan om daarna sterker en wijzer terug te komen.

Achtergrond
Mijn achtergrond is voornamelijk retail en horeca. Na de opleiding small business & retail management te hebben gevold aan de Stenden University in Leeuwarden, ben ik met mijn toenmalige partner een horecazaak gestart in het centrum van de stad. Na een jaar flink knokken en worstelen konden we zeggen dat we de boel goed van de grond hadden gekregen. Onze opstart was een fantastisch en leerzaam avontuur.
Ik heb altijd voor het ontwerp gezorgd van de uitingen van ons bedrijf, hier was ik dan ook het liefst mee bezig (menukaart, flyers, posters, advertenties, signing).
Het laatste jaar dat ik onderdeel uitmaakte van de zaak heb ik voor een groot deel gewijd aan het klaarmaken van het concept voor franchising (op dit thema ben ik ook afgestudeerd). Afgelopen jaar is de eerste franchisevestiging van ‘onze’ zaak geopend in Rotterdam. Inmiddels zit ik niet meer in de zaak en focus ik mij op mijn creatief buro.

Mijn grafische kennis heb ik voor een groot deel autodidactisch opgedaan. Photoshop is een programma waar ik al zo`n 15 jaar graag mee werk, en later heb ik nog een thuisstudie gevold in InDesign en Illustrator.

Coaching
Afgelopen jaar heb ik via de LOI een thuisstudie gedaan voor professionele coaching. De keuze is hierop gevallen, omdat ik er veel genoegen uit haal naar anderen te luisteren, hun problematiek te analyseren en samen naar een oplossing toe te werken. Samen met mijn reeds opgedane kennis en ervaring omtrent retail en horeca, biedt dit een goede basis om bedrijven ook inhoudelijk te kunnen ondersteunen en adviseren.
Hierin onderscheid ik mij tevens van anderen. De persoonlijke mix die ik heb gecreëerd van design, kennis van retail/horeca en coaching zorgt ervoor dat ik goed conceptueel kan denken vanuit het totaalplaatje met betrekking tot jouw bedrijf. Ik ben in staat de ondernemer en de markt te analyseren en te begrijpen, en zet dit om in een product of dienst.

Samenwerkingen
Ik heb door de jaren heen een breed netwerk opgebouwd van verschillende professionals, die mijn werk kunnen onderbouwen met hun vakkennis. Schroom daarom niet om te informeren naar specifieke producten ‘out-of-my-box’; ik werk graag samen met andere vakmensen. Ben je zelf zo iemand? Ik sta altijd open voor inspirerende samenwerkingen. Klik hier om contact met mij op te nemen.